NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Informatiebijeenkomst RiverGuide en binnenhavens

Op woensdagmiddag 16 mei organiseerde de NVB, samen met Rijkswaterstaat en andere relevante partijen een informatiebijeenkomst over RiverGuide.
 

De NVB constateerde voorafgaand aan de bijeenkomst dat er, zowel bij de beheerders als de gebruikers van havens, behoefte is aan bundeling, uniformering en digitalisering van informatie van de havens. De NVB stelde vast dat bij de invulling van deze behoefte versnippering dreigt.
 

RiverGuide is het innovatieplatform van en voor de vaarwegbeheerders om samen met de vaarweggebruikers snel te kunnen innoveren door slim data te delen en te visualiseren. Op 16 mei lieten de deelnemers zich informeren over de mogelijkheden van een uitrol in de Nederlandse binnenhavens van dit door Rijkswaterstaat ondersteunde initiatief. De deelnemers zijn geïnformeerd over RiverGuide en de mogelijkheden van:

  • Slim combineren en digitaliseren van informatie.
  • RiverGuide functionaliteiten nu en in de toekomst.
  • Samenhang met initiatieven als het Binnenvaart Ligplaatsen Informatie Systeem (BLIS) en Blauwe golf verbindend.


Het slim bundelen en combineren van data kan bijdragen aan de veiligheid in en bereikbaarheid van havens én een betere benutting van de Nederlandse haveninfrastructuur. De deelnemers waren verbaasd over hoeveel informatie nu al beschikbaar gesteld wordt via RiverGuide. De deelnemers konden ook meedenken en meewerken aan toekomstige functionaliteiten; er wordt al geëxperimenteerd met het verzamelen van informatie via deze app.
 

Presentaties

Hieronder kunt u de gegeven presentaties downloaden:
 

icon 20180516 Informatiebijeenkomst RiverGuide en binnenhavens Geheel (4.21 MB)
Alle presentaties van de NVB-informatiebijeenkomst RiverGuide en binnenhavens zijn als geheel, in één keer te downloaden

 

 

 

 

 

icon 20180516 Fairway Information Services RWS (273.91 kB)
Wat en waarom? Uw nautische data op orde & Fairway Information Services
Paul van der Maat, Rijkswaterstaat

 

 

 

icon 20180516 Riverguide algemeen B. Röhner HbR (1.32 MB)
Hoe? RiverGuide voor de binnenvaart
Ben Röhner, Havenbedrijf Rotterdam

 

icon 20180516 Twentekanalen en RiverGuide prov. Overijssel (993.03 kB)
Havenbedrijf Twente aan de slag met RiverGuide
Jeroen Fanoy, provincie Overijssel

 

 

 

 

Go to top