Jaarcongres 2022 en 2023

Jaarcongres 2022

Bekijk hier nu de terugblik met foto's en video:
Grenzeloos - Blueports Limburg - 6 oktober 2022

Jaarcongres 2023

 

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Blueports Limburg: ‘De binnenvaart moet qua brandstoffen verduurzamen’

De binnenhavens in Nederland zijn booming business en worden steeds belangrijker voor de mainports. Limburg heeft als havengebied een bijzondere positie, waarbij twaalf havens over de hele lengte van de provincie aan de Maas liggen. Vanwege de toename van het vervoer over water en de groei van de Limburgse binnenhavens is de Provincie Limburg het samenwerkingsverband Blueports Limburg gestart. Jan-Karel Konings, Senior Procesmanager Logistiek van de Provincie Limburg, leidt samen met een kernteam deze samenwerking.

Er is veel geïnvesteerd vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), Europa en de Provincie Limburg. De toename van de binnenvaart, en van het aantal Limburgse binnenhavens, was voor de Provincie Limburg de aanleiding om een samenwerkingsverband op te zetten: Blueports Limburg. Jan-Karel Konings, Senior Procesmanager Logistiek van de Provincie Limburg: ‘Als er zoveel havenactiviteiten zijn in Limburg, moeten we onze krachten bundelen en beter samenwerken. Samenwerken is het toverwoord.’

Blueports Limburg is de samenwerking tussen twaalf binnenhavens van Nederlands Limburg en vier binnenhavens van Belgisch Limburg, de Provincie Limburg, Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML) en Rijkswaterstaat. De zestien Limburgse binnenhavens zijn: Gennep, Venray, Venlo, Leudal, Weert, Roermond, Maasgouw (3), Sittard-Geleen, Stein, Maastricht, Lanaken (B), Beringen (B), Meerhout (B) en Geel (B). De laatste vier havens, gelegen in het Belgische Limburg, maken sinds december 2019 deel uit van Blueports Limburg.


Lees het gehele interview / artikel over Blueports Limburg op de website van Mainport Magazine met aandacht voor:

  • Achterland
  • Samenwerking
  • Digitalisering
  • Duurzaamheid
  • Ontwikkelingen
  • De Maas
  • Binnenhavenmonitor 2019


Ook Lijdia Pater - de Groot, secretaris van de NVB,  komt aan het woord in dit artikel en benadrukt het belang van binnenhavens, duurzaamheid en digitalisering. 

 

Go to top