Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Binnenhavenmonitor 2015 – Regionale knooppunten in de economie

Economische betekenis van binnenhavens in Nederland in 2014
 

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM), de Binnenhavenmonitor 2015 opgesteld. Dit onderzoek geeft inzicht in de economische ontwikkelingen van de binnenhavens in Nederland over het jaar 2014. Het rapport is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) en haar leden.
 

Economische prestaties Nederlandse binnenhavens blijven op niveau

De binnenhavens in Nederland zijn goed voor een directe werkgelegenheid van 66.900 werknemers, een directe toegevoegde waarde van 8,0 miljard euro en een totale toegevoegde waarde van 12,6 miljard euro (incl. indirecte toegevoegde waarde). De economische prestaties van de Nederlandse binnenhavens zijn hiermee op niveau gebleven.
 

 

 

De Binnenhavenmonitor 2015 is vanaf nu beschikbaar!

Het volledige rapport Binnenhavenmonitor 2015, dat inzicht geeft in de toegevoegde waarde en werkgelegenheid van de binnenhavens in Nederland over het jaar 2014, is vanaf nu hier te downloaden.


 

 

 

 

 

Havens op de kaart: Brochure Binnenhavenmonitor 2015

De Nederlandse Vereniging van Binnenhavens heeft in opdracht van IenM een brochure gemaakt van het uitgevoerde onderzoek. De brochure is een samenvatting van het gehele Binnenhavenmonitor onderzoek 2015. De onderzoeksresultaten zijn vertaald naar een boeiende en visuele weergave. Met deze mooie eyecatcher worden de Nederlandse binnenhavens wederom goed op de kaart gezet. De brochure is hier te downloaden. Tevens zal de gedrukte versie beschikbaar zijn tijdens het NVB-Lustrumcongres op 7 oktober a.s.


 

 

Go to top