Nederlandse Vereniging van Binnenhavens feliciteert de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel met de oprichting van het havenbedrijf ‘Port of Zwolle’

Op zaterdag 7 november kwamen vele belangstellenden voor de oprichting van ‘Port of Zwolle’ bij elkaar in het IJsseldelta Stadion in Zwolle, zo ook vertegenwoordigers van de NVB. Na een welkomstwoord, werd iedereen naar de Zuiderzeehaven in Kampen gebracht. Hier werd in een tent op de kade, de huisstijl van het op te richten havenbedrijf ‘Port of Zwolle’ gelanceerd. Ook was er de gelegenheid om aan boord te stappen van de ‘Royal Flush’, één van de reddingsboten van de KNRM, om een klein stukje te varen.

 

 

 

Aan het einde van de middag werd iedereen opnieuw ontvangen in het IJsseldelta Stadion in Zwolle. Tijdens een captainsdiner werd het havenbedrijf ‘Port of Zwolle’ officieel bekrachtigd, door het tekenenen van een groot oprichtingscertificaat, door de wethouder René de Heer (gemeente Zwolle), burgemeester Jan Westmaas (gemeente Meppel) en wethouder Geert Meijering (gemeente Kampen).

 

 

 

 

Tijdens een tafelgesprek werden Jeroen van de Ende (algemeen directeur Havenbedrijf Port of Zwolle), Peter Korpershoek (Tielbeke Logistiek), Arwen Korteweg (Havenbedrijf Rotterdam) en Rob Smit (Havenbedrijf Amsterdam) geïnterviewd door dagvoorzitter Denny Pol. Geconcludeerd werd dat het belangrijk is om samen te werken, te verbinden en keuzes te maken en daarbij het bedrijfsleven niet uit het oog te verliezen.

 

 

 

 

De dag werd afgesloten met de wedstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo, waarvan de eindstand eindigde in een 1 – 1. Ook tijdens de wedstrijd werd Port of Zwolle goed in de kijker gespeeld, doordat de ‘Logistics hub of the Northeast’ werd getoond op de bewegende reclameborden langs het veld.

 

 

 

 

Zoals ook staat beschreven in dit NVB-nieuwsartikel  juicht de NVB de ontwikkelingen in de regio Zwolle, Kampen en Meppel op het gebied van regionaal samenwerken toe. De NVB feliciteert de gemeenten dan ook met de oprichting van het havenbedrijf ‘Port of Zwolle’.

 

Go to top