NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Masterclass Binnenhavens en Natte Bedrijventerreinen PZH

10 november 2011 - Binnenhavens en natte bedrijventerreinen zijn van toenemend belang in Zuid-Holland gezien de te verwachten groei van de aanvoer in de Rotterdamse haven. Centrale thema's van de masterclass zijn de rol, kansen en vooral inzicht in de waarde van binnenhavens, kansen en consequenties als gevolg van Maasvlakte 2 en professioneel havenbeheer.

Het doel is om kennis te vergroten en delen over het adequaat managen van binnenhavens en natte bedrijventerreinen en het identificeren van kennisbehoeften bij gemeenten voor verdere verdieping over binnenhavens en natte bedrijventerreinen.

Op 10 november vond een startbijeenkomst plaats. Deze zal worden gevolgd door enkele themabijeenkomsten waarin verschillende onderwerpen verder worden uitgediept met een slotbijeenkomst in de loop van 2012.  De Nederlandse Vereniging van Binnenhavens was betrokken bij de totstandkoming van het programma en zal een rol spelen bij het vervolg.

Presentaties:

icon Trends, beleidsinitiatieven, modal shift (2.82 MB)
Bart Kuijpers, Erasmus Smart Port Rotterdam
icon Beheer vaarwegen (1.63 MB)
John van Wensveen, PZH
icon Case OTA Alphen a/d Rijn (2.55 MB)
Gerard Wesselink, PZH en Han Zweers, zelfstandig adviseur
icon Case De Zaag (767.11 kB)
Gerard Overkamp, To interface
icon Case Boven Hardinxveld (813.66 kB)
Irene van Dongen, Buck consultants

 

 

Go to top