Jaarcongres 2019

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde leden. Meer informatie

NVB-jaarcongres 2019 'LEF!'

Vrijdag 4 oktober 2019 in Deventer

NVB-jaarcongres ‘LEF!’

Direct naar het aanmeldformulier
Namens de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB), Port of Twente, Port of Zwolle, Port of Deventer en de Provincie Overijssel nodigen wij u graag uit voor het NVB-jaarcongres op 4 oktober in Deventer. Samenwerken, ondernemen, smart logistics, duurzaamheid en innovatie komen op unieke wijze samen op het NVB-jaarcongres 2019. Voor het eerst wordt het congres, samen met de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, georganiseerd door drie verschillende havenregio’s. Port of Twente, Port of Zwolle, Port of Deventer en Port of Logistics Overijssel tonen LEF. Wilt u ervaren hoe deze drie logistieke hotspots en de provincie Overijssel gedurfd samenwerken?

Mis het jaarlijkse NVB-congres dan niet! Volg ons ook op LinkedIn en Twitter om op de hoogte te blijven. #NVBcongres2019
 

 

Thema 'LEF!'

Het thema van het congres is ‘LEF!’. Het jaarcongres vindt plaats in Fooddock in het Havenkwartier Deventer. In deze voormalige, monumentale ForFarmers graansilo kunt u tijdens het plenaire ochtendprogramma horen, zien en ervaren dat de provincie Overijssel met haar drie logistieke hotspots een belangrijke rol speelt in de logistieke sector, met name in de binnenvaart. Diverse ondernemers, bestuurders, wetenschappers en studenten nemen u mee op reis. Tijdens het middagprogramma staat een bezoek naar keuze aan één van de drie logistieke hotspots centraal. De dag wordt plenair afgesloten in Fooddock.
 

 

Programma - 4 oktober 2019

Om 8.30 uur wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee.

De opening van het congres is om 9.00 uur. Uiteraard ontbreekt de jaarrede door Eric Janse de Jonge, voorzitter van de NVB hierbij niet.
 

Tijdens het ochtendprogramma komen diverse thema's en sprekers aan bod:

Multimodale verbindingen door Bart Kuipers

Samenwerken door Jeroen van den Ende van Port of Zwolle, Frits Rorink van Port of Deventer, Gerry Waanders van Port of Twente en Bert Boerman van de provincie Overijssel.

Ondernemen door Willem van der Ark van MCS, Bob Loohuis van Heylen Warehouses en Joop Mijland van BCTN.

Duurzaamheid door Wim Stubbe van Port of Oostende en projectleider DUAL Ports en Han Wiendels van Herstructureringsmaatschappij Overijssel.

Innoveren door Jan Snoeij van 4Shipping en Nelly Kalfs van Rijkswaterstaat.


Na de lunch volgt het middagprogamma met uitstapjes in de regio. U kunt op excursie naar:

Twente. Ontvangst op de nieuwe containerterminal van CTT op het Regionaal bedrijventerrein XL Businesspark te Almelo met een presentatie over deze gebiedsontwikkeling voor "Ondernemers met Grootse plannen" en een kijkje in de keuken van het state of the art logistiek systeem van Timberland Europe B.V.

Zwolle. Rondvaart door havens van Kampen. Informatie over bedrijvigheid in Port of Zwolle. Informatie over hoe duurzaamheid binnen havens kan worden toegepast.

Deventer. Port of Deventer staat voor een grote ontwikkelingsopgave. Veel voorzieningen zijn inmiddels op orde gebracht. In 2020 wordt er een containerterminal gerealiseerd. Voor de toekomst is het nodig om een aantal zaken grondig aan te pakken. Tijdens de vaartocht door de haven laten we zien hoe Port of Deventer en haar bedrijven de ambities voor een duurzame regionale haven gaan realiseren.


Aan het eind van de middag blikken we terug op de dag en wordt uiteraard bekend gemaakt waar het congres in 2020 zal plaatsvinden.

Rond 17.00 uur wordt de dag afgesloten met een netwerkborrel.
 

 

Locatie

Het NVB-jaarcongres 2019 vindt plaats in Fooddock, Havenkwartier, Zuiderzeestraat 2, 7411 MC te Deventer. 

 

Aanmelden

Is uw interesse gewekt en wilt u er graag bij zijn? Aanmelden kan tot en met 25 september middels dit formulier. Wees er snel bij want het aantal deelnemers is beperkt. Bij het aantal van 150 deelnemers sluit de inschrijving.

 

Kosten

Uw deelname aan het NVB-jaarcongres is gratis, maar niet vrijblijvend.

Bij no-show of afmelding na 25 september 2019 zijn wij genoodzaakt om onze organisatiekosten in rekening te brengen à € 50,- excl. BTW.

Vervanging door een andere deelnemer uit uw organisatie is kosteloos mogelijk. We stellen het op prijs wanneer u uw wijzigingen uiterlijk 1 oktober doorgeeft door te mailen naar nvb@binnenvaart.nl.

 

Wij zien u graag op 4 oktober!

Nederlandse Vereniging van Binnenhavens

Provincie Overijssel
Voorzitter
Eric Janse de Jonge
Gedeputeerde
Bert Boerman

 


U wilt het jaarcongres van de NVB toch niet missen?

Leg vrijdag 4 oktober 2019 vast in uw agenda en meld u aan! 

Go to top