NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Koningsbezoek kroon op werk Port of Zwolle

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander bracht woensdagmiddag 17 januari een bezoek aan Port of Zwolle (id van de NVB) in Meppel. Port of Zwolle is het gezamenlijke havenbedrijf van de gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel. ‘Het was een enorme eer om de Koning te mogen ontvangen in Port of Zwolle,’ aldus Jeroen van de Ende, CEO Port of Zwolle.

Hij vervolgt: ‘Het is een kroon op ons werk. In de afgelopen jaren groeide Port of Zwolle, mede door de inzet van ondernemers, overheid en kennisinstellingen. We bereikten veel door samen te werken. Ik durf wel te zeggen dat samenwerking in het DNA van Port of Zwolle en Regio Zwolle zit. Dat zagen we ook vandaag. Samenwerking met ondernemers en overheid. Zonder hen hadden we deze dag niet kunnen organiseren. Daar ben ik trots op.’


Regio Deal Regio Zwolle         
Port of Zwolle werkt binnen de Regio Deal Regio Zwolle aan het nog beter benutten van de strategische ligging en het versterken van het investeringsklimaat,’ vertelt burgemeester Richard Korteland. ‘Deze samenwerking ontwikkelen we door met steun vanuit het Rijk en Europa.’ Een eerdere aanvraag van Regio Deal Regio Zwolle gaf Port of Zwolle de kans zich te ontwikkelen naar een circulaire hub voor logistieke bedrijvigheid. Nu is er opnieuw een aanvraag ingediend om bedrijven in de regio toekomstbepalend te maken, de arbeidsmarkt te versterken en de woon-, werk- en leefomgeving gezond, natuurinclusief en klimaatbestendig te maken. Ook dat is onder de aandacht gebracht bij Zijne Majesteit.


Werkbezoek
Tijdens het werkbezoek op twee locaties sprak de Koning met ondernemers over hun samenwerking met Port of Zwolle op het gebied van circulariteit, veranderende vervoerstromen, economische ontwikkeling en bestuurlijke samenwerking. De Koning startte zijn bezoek bij Alumax Boats en vervolgde zijn weg per watertaxi naar het Fieldlab Circulair Ondernemen. Tijdens een korte wandeling vanaf de boot naar het Fieldlab kreeg het publiek de Koning te zien bij de Galgenkampsbrug.
 

 

 

Go to top