NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Een nieuwe lente, een nieuw geluid!

Per 1 maart ben ik, Maira van Helvoirt, aangetreden als secretaris van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens, als opvolger van Lijdia Pater.

Ik werk al geruime tijd bij Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) c.q. diens rechtsvoorganger CBRB. Daar houd ik me vooral bezig met containers & logistiek, de riviercruisesector, en veerdiensten.

Ik heb een achtergrond in de koopvaardij: ik ben op de Hogere Zeevaartschool in Rotterdam opgeleid tot Maritiem Officier, en heb onder meer gevaren bij de rederij die toen nog Nedlloyd heette. Vervolgens heb ik aan de University of Wales een Master’s degree gehaald in International Transport. Daarna heb ik bij NS Goederenvervoer en bij enkele productiebedrijven gewerkt, vóór ik bij het toenmalige CBRB (nu KBN) terecht kwam.

Door deze achtergrond combineer ik kennis van de binnenvaart met kennis van de zeevaart, nautische en technische kennis met logistieke en juridische kennis, kennis van goederenlogistiek met kennis van personenmobiliteit, en het perspectief van een verlader met het perspectief van een vervoerder.

Graag ga ik aan de slag voor de NVB, en ik verheug mij er op kennis met u te maken.

 

Go to top