Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Het Onshore power Supply Network (OPSN) brengt gamechangers en koplopers in de walstroommarkt bij elkaar.

De vraag is… hoe zorgen we mèt elkaar dat de juiste walstroomvoorzieningen op de juiste plaats gerealiseerd worden? Kunnen we een manier vinden waarop we van elkaar leren, zorgen dat we op de hoogte zijn van ontwikkelingen in de markt én elkaar uitdagen om te blijven innoveren? Is daar een platform voor?

En óf dat er is. Het Onshore power Supply Network (OPSN) brengt gamechangers en koplopers in de walstroommarkt bij elkaar.

Sinds begin 2022 is het mogelijk om als koploper in de walstroommarkt aan te sluiten bij OPSN. Dit netwerk heeft als doel het samenbrengen van stakeholders in de walstroommarkt, het delen van kennis en het gezamenlijk stappen zetten om zodoende uitrol van walstroomvoorzieningen in zeevaart en binnenvaart te versnellen. Zowel de aanbieders van walstroom (havenbedrijven, havengemeenten, provincies en vaarwegbeheerders), als belangenverenigingen (NVB en KBN) en marktpartijen uit het walstroom eco-systeem zijn binnen OPSN vertegenwoordigd.

Het laatst georganiseerde event -de OPSN Company Visit x Endenburg Elektrotechniek- stond volledig in het teken van de toekomst van de walstroomkast én discussie rondom vereiste standaarden, interessante businessmodellen en de vertaalslag voor walstroom van binnenvaart naar zeevaart. Partijen uit het walstroom eco-systeem lieten hun licht schijnen over de toekomst van walstroom, waarna vervolgens verschillende thematafels geformeerd zijn om in gesprek te gaan over een drietal stellingen. Met de uitkomsten wordt weer een volgende stap gezet.

Aansluiten bij OPSN
Aansluiten bij OPSN is ook in 2023 weer mogelijk. Maar waarom zou je dat doen? De ontwikkelingen in de walstroommarkt volgen zich in razend tempo op. Op regelmatige basis sparren en kennis uitwisselen met andere spelers uit de markt is daarom van essentieel belang om alle relevante ontwikkelingen te blijven volgen. OPSN is het platform wat dit faciliteert. Bij OPSN zit je dicht op het vuur, de plek waar je elkaar ontmoet.

Komend jaar trappen we af met een Meet-Up bij een van de OPSN partners. Royal Roos in Rotterdam host dit OPSN event. Een (einde van de) middag waarbij we in gaan op financieringsmogelijkheden voor walstroom (vanuit de RVO) én de laatste trends, ontwikkelingen en ambities met elkaar delen. Samen geven we power aan walstroom!

Wilt u meer weten? Kijk dan op www.opsn.nl Daar staan doelen, voorwaarden en mogelijkheden weergegeven. Ook kunt u mailen naar serge@opsn.nl voor meer informatie.

  

 

Go to top