Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Havenbedrijf Moerdijk behaalt groen certificaat voor het nieuwe LPM

Nu al keurmerk ‘Good’ voor duurzame gebiedsontwikkeling Logistiek Park Moerdijk

Uitgangspunt bij het realiseren van het Logistiek Park Moerdijk (LPM) is altijd geweest om deze een goede landschappelijke inpassing te geven en ook zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Port of Moerdijk heeft voor het gebied dat wordt ontwikkeld in de oksel van de A16/A17 nu het eerste BREEAM-kwaliteitscertificaat binnen (niveau ‘Good’) en daarmee een keurmerk voor duurzame gebiedsontwikkeling van het nieuwe logistiek park.

“Als havenbedrijf zijn we van mening dat groei alleen verantwoord kan plaatsvinden als sprake is van verdere verduurzaming van het haven- en industrieterrein. Duurzaamheid versterkt niet alleen de concurrentiepositie, maar zorgt er ook voor dat de regio aantrekkelijker wordt om er te wonen, te recreëren en te werken” zegt Ferdinand van den Oever (CEO Port of Moerdijk). “Om deze reden hebben we om een voorbeeld te stellen ons kantoor opnieuw gecertificeerd en hebben we als eerste industriecomplex in Nederland het keurmerk ‘BREEAM Very Good In Use’ verkregen voor het hele huidige terrein. In deze lijn past het dat we ook het nieuwe logistieke park duurzaam ontwikkelen.”

Lees meer over dit "groene" certificaat op de website van Port of Moerdijk.

 

 

 

Go to top