Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Wilt u investeren in laadinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen?

Wilt u investeren in laadinfrastructuur voor alternatieve brandstoffen? Dan kan de AFIF (Alternative Fuels Infrastructure Facility) call binnen CEF Transport geschikt zijn om subsidie op deze investering te ontvangen. In januari was het eerste beoordelingsmoment van deze call en op 7 juni sluit de aanvraagperiode voor de tweede ronde. In dit bericht beschrijven we beknopt de inhoud van de call, waar u informatie kunt vinden en hoe en wanneer u een projectidee moet indienen.

Er is cofunding beschikbaar voor laadinfrastructuur met eventueel netaansluiting, waterstof tankstations en LNG vulpunten. De infrastructuur is met name maar niet uitsluitend bedoeld voor zwaar wegtransport, binnenvaart en in sommige gevallen (zee)schepen. Meer informatie over de subsidiabele activiteiten vindt u op de website van RVO AFIF pagina. De volledige call tekst vindt u in het Funding & Tenders Portal op de call pagina van CINEA.

Blending
De financiering binnen AFIF is in de vorm van blending, waarbij subsidie van 30 tot 50% of unit costs met minimaal 10% bankfinanciering moeten worden gecombineerd. Dit kan met behulp van een private bank of een Implementing Partner zoals de EIB.

Tijdlijn tweede cut-off datum
De call loopt tot 19 september 2023 en er zijn 5 momenten waarna de ingediende projecten worden beoordeeld, zogenaamde ‘cut-off dates’. Op 7 juni 2022 is het tweede moment dat de binnengekomen projectvoorstellen worden beoordeeld. Wilt u uw project deze beoordelingsronde van CINEA laten meenemen, dan verzoeken wij u om vóór 1 april een projectidee aan ons voor te leggen en op 1 mei een 80% aanvraag voor tijdige feedback. Aanmelding voor projecten voor latere indiendata is natuurlijk nu ook al mogelijk Zie voor de overige data het onderstaande schema.

Project aanmelden
Alleen met instemming van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat kunt u subsidie aanvragen. Verzoeken voor instemming moeten ingediend worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Via een projectideeformulier kunt u uw idee bij ons toetsen. Meer informatie over dit proces vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

 

Go to top