Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Vlaams-Nederlandse Havendagen: samenwerken waar het kan!

De havens van Nederland en Vlaanderen zijn elkaars concurrenten, maar kunnen op veel vlakken juist goed samenwerken. Tijdens het online evenement de Vlaams-Nederlandse Havendagen op woensdag 29 en donderdag 30 september, werd er niet naar de concurrentieposities gekeken, maar is er gesproken over de overeenkomsten. Dit evenement werd georganiseerd door Nieuwsblad Transport.

De synergie tussen de Nederlandse havennota 2020-2030 en de Vlaamse havenstrategie biedt kansen op nauwere Vlaams- Nederlandse havensamenwerking. Onderwerpen als veiligheid, achterlandverbindingen, digitalisering en verduurzaming overstijgen de belangen van de individuele havens. Kijk naar de aftermovies voor een beeld van de Vlaams-Nederlandse havendagen.

Lijdia Pater, secretaris van de NVB nam ook deel aan één van deze sessies van deze dagen met als onderwerp: Hoe pakken de binnenhavens de uitdagingen binnen de verduurzaming op? Hoe kan samenwerking tussen verschillende havens de verduurzaming versnellen? Welke initiatieven zijn er al? Klik hier om deze sessie terug te kijken.


Bekijk hier de overige sessies:

 

 

Go to top