Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Vlaams - Nederlandse Havendagen - 29 en 30 september 2021

De havens van Nederland en Vlaanderen zijn elkaars concurrenten, maar kunnen op veel vlakken juist goed samenwerken. Tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendagen op woensdag 29 en donderdag 30 september, wordt er een keer niet gekeken naar de concurrentieposities, maar wordt er gesprokene over overeenkomsten.


​De synergie tussen de Nederlandse havennota 2020-2030 en de Vlaamse havenstrategie biedt kansen op nauwere Vlaams- Nederlandse havensamenwerking. Onderwerpen als veiligheid, achterlandverbindingen, digitalisering en verduurzaming overstijgen de belangen van de individuele havens. Tijdens de Vlaams-Nederlandse Havendagen brengen we de havens samen om samenwerking op deze onderwerpen te bespreken en te stimuleren. Kijk en luister ook online mee.

Klik hier voor meer informatie over het programma.

Bijdrage NVB
Op dag twee van het programma zal Lijdia Pater - de Groot, secretaris NVB, een bijdrage aan de sessie "uitdagingen voor de binnenhavens" van 11:20 tot 11:45 uur leveren. De sessie gaat in op de vragen: 

  • Hoe pakken de binnenhavens de uitdagingen binnen de verduurzaming op?
  • Hoe kan samenwerking tussen verschillende havens de verduurzaming versnellen?
  • Welke initiatieven zijn er al? 

Registeer u nu gratis voor deze Vlaams - Nederlandse Havendagen!

 

Go to top