Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Kennisbijeenkomst Schone Luchtakkoord

De leden van de NVB zijn uitgenodigd voor de kennisbijeenkomst van het Schone Lucht Akkoord, thema Schone havens en binnenvaart op donderdag 23 september van 9:00 – 11:30. Deze kennisbijeekomst wordt georganiseerd door Rebel Transitiemanagment bv, in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en vindt plaats via MS Teams. Wilt u deelnemen aan deze kennisbijeekomst, dan kunt u op donderdag 23 september gebuik maken van deze link: Klik hier om deel te nemen aan deze bijeenkomst.

 

Wat is het Schone LuchtAkkoord?

Het Schone Lucht Akkoord heeft als doel om de luchtkwaliteit in Nederland permanent te verbeteren. Momenteel zijn er bijna 100 gemeenten en provincies aangesloten bij het SLA welke allen druk bezig in het uitvoeren van de SLA maatregelen. Een belangrijk thema binnen het SLA is de binnenvaart en hiervoor is tevens een pilotgroep opgericht. De afgelopen periode heeft de pilotgroep Binnenvaart en Schone havens zich ingezet om de SLA-maatregelen voor de binnenvaart vorm te geven om zo handvatten te geven aan de SLA deelnemers voor het uitvoeren van de maatregelen. Voor meer informatie over het SLA en de thema's, klik hier

 

Kennisbijeenkomst 

Tijdens de kennisbijeenkomst worden deze handvatten per SLA maatregel besproken en worden verdere tussentijdse resultaten van de pilot met gedeeld. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de uitrol van walstroom en hoe daarvoor subsidie voor kan worden aangevraagd via het SLA. Maar ook krijgen deelnemers meer te horen over financiering en stimuleringsmiddelen in de binnenvaart en hoe de overheid als launching customer kan optreden in aanbestedingen. Als laatste wordt er gesproken over de zero-emissie binnenhaven en hoe daar te komen. Klik hier voor de uitvoeringsagenda Schone LuchtAkoord: Binnenvaart en havens.

 

Deze bijeenkomst staat open voor deelnemende partijen aan het SLA, maar ook voor partijen die bezig zijn met het implementeren van luchtkwaliteitsmaatregelen voor binnenvaart en havens. Mocht u vragen hebben over deze bijeenkomst kunt u deze het beste mailen naar: Tim.vanWalen@rebelgroup.com.

 

Go to top