Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Europese steun voor nieuwe binnenvaartterminal van BTT in Bergen op Zoom

Europese steun voor nieuwe binnenvaarterminal van BTT in Bergen op Zoom

Een nieuwe binnenvaart containerterminal in Bergen op Zoom is door Brussel geselecteerd voor ondersteuning vanuit het Europese subsidieprogramma Connecting Europe Facility (CEF). 


Met het toekennen van een bijdrage van € 750.000,- aan dit nieuwe initiatief van BTT Multimodal Container Solutions, gevestigd in Tilburg, bevestigt Europa het belang van een goede infrastructuur voor containervervoer over water. Met de CEF-bijdrage zal een studie worden uitgevoerd naar de realisatie van terminalinfrastructuur voor containeroverslag in de Theodorushaven in Bergen op Zoom.

 

Gelegen aan het Schelde-Rijnkanaal, aan de corridor Rotterdam - Antwerpen is Bergen op Zoom, met de status "kernhaven" in het Europese transportnetwerk, een ideale locatie om in te spelen op de verwachte groei in het internationale containervervoer.

 

De Gemeente Bergen op Zoom heeft onlangs een grote, bijna € 30 miljoen kostende havenrenovatie afgesloten. Met de realisatie van een moderne containerterminal waarde de regio al jaren op wacht zal Bergen op Zoom een rol van betekenis gaan spelen in het internationale containervervoer over water. De nieuwe terminal zal worden aangesloten op het netwerk van de West Brabant Corridor (WBC) waarin nu de containerstromen tussen Moerdijk, Oosterhout en Tilburg worden gebundeld van en naar de haven van Rotterdam.

 

Met de aansluiting van de nieuwe Bergse terminal zal de WBC naar verwachting naar een binnenvaartvolume van meer dan 550.000 TEU per jaar groeien. Daarnaast ziet BTT met de terminal in Bergen op Zoom uitstekende kansen voor de versnelde groei van het containervolume over water van en naar Antwerpen.

 

BTT is reeds enige maanden met de studie bezig en verwacht deze in het derde kwartaal van dit jaar af te ronden. Aansluitend zal de bouw starten, met als streven de terminal in gebruik te nemen in het tweede kwartaal van 2022.

 

Meer informatie over BTT en de nieuwe binnenvaarterminal leest u op de website

 

 

 

 

 

Go to top