NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Primeur voor MCA Brabant: wereldwijde routeoptimalisatie app Routescanner

Primeur voor geassocieerde organisatie MCA Brabant: wereldwijde routeoptimalisatie app Routescanner

Op de website van MCA Brabant staat voortaan de Routescanner. Deze routeoptimalisatie-app geeft inzicht in de (multimodale) transportmogelijkheden vanuit Noord-Brabant naar de rest van Europa en de wereld. De Routescanner is de opvolger van Navigate, de app dat ontwikkeld werd door Port of Rotterdam. Met de Routescanner is het mogelijk om via zee, barge of het spoor een route te bepalen vanuit Brabant, bijvoorbeeld de haven van Moerdijk, naar het Verenigd Koninkrijk of een andere bestemming in Europa of de wereld. Routescanner is ontwikkeld door het Havenbedrijf Rotterdam maar MCA Brabant mag als eerste de Routescanner via haar kanalen delen. MCA Brabant is daar trots op!

De nieuwe routeoptimalisatie-app berekent de route van deur tot deur. Het is een behulpzame tool die verladers en expediteurs helpt met het vinden van de meest optimale route, gebaseerd op tijdsduur, aankomsttijd of CO2-emissie. Waar Navigate dat altijd deed via de Haven Rotterdam, laat Routescanner ook de mogelijkheden vanuit Noord-Brabant via andere zeehavens zien. Het is de ambitie van de ontwikkelaars van het havenbedrijf om een wereldwijd platform te creëren met de verbindingen vanuit verschillende havens met hun operators. Als er sprake is van een incident, geeft Routescanner alternatieve verbindingen aan. Je kunt het vergelijken met een navigatietool voor de auto. 

Voor meer informatie over de Routescanner klik hier

 

 

 

Go to top