Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Havenondernemer jaar 2017 en Raad van Advies Port of Zwolle bekendgemaakt

Bert Weever Havenondernemer van het jaar 2017 tijdens het Havendiner Regio Zwolle


Bert Weever is uitgeroepen tot Havenondernemer van het Jaar 2017. Dit werd vanavond (6 februari 2018) bekendgemaakt tijdens het tweede Havendiner van de Regio Zwolle. Dit jaarlijks terugkerende evenement organiseert Port of Zwolle in samenwerking met PEC Zwolle en Regio Zwolle United.


Bert Weever kreeg de award uitgereikt door Bert Boerman (gedeputeerde Provincie Overijssel) en René de Heer (Zwolse wethouder economie namens de Regio Zwolle). Met deze eervolle titel volgt hij Remko Germeraad op. Germeraad, van Alumax Boats, was havenondernemer van 2016. Hij zat dit jaar in de jury, samen met Alfred Peterson (hoofd van de eenheid Economie en Cultuur van de Provincie Overijssel) en de directie van Port of Zwolle: Jeroen van den Ende en Marco Swenne.


De jury ziet in Bert Weever een ambassadeur voor de regio én voor de logistieke sector. Als directeur-eigenaar van Graansloot en met een deelneming in de IJssel Delta Terminal is Bert Weever een havenman pur sang en heeft hij lef om te investeren en te innoveren. Hij draagt Port of Zwolle een warm hart toe. Met de bedrijven Graansloot en IJssel Delta Terminal stimuleert hij het efficiënt en duurzaam vervoeren van bulkgoederen en containers over water en weg.


Verder draagt Bert Weever bij aan de lobby voor de verbreding en verdieping van de Kornwerderzandsluis. Een belangrijk punt voor de groei en economische ontwikkeling van Port of Zwolle en de regio. Ook brengt hij, met zijn aandeel in de IJssel Delta Terminal, het vervoer over water onder de aandacht. Ook dit is een prioriteit van Port of Zwolle, gezien de druk op het wegennet.


Op de foto van links naar rechts: Bert Weever, René de Heer en Bert Boerman


Raad van Advies Port of Zwolle voorgesteld


Naast de bekendmaking van de Havenondernemer van het Jaar, werd de Raad van Advies van Port of Zwolle voorgesteld. Deze raad bestaat uit Tineke Netelenbos (oud-minister van Verkeer en Waterstaat), Koen Overtoom (CEO Port of Amsterdam) en Bart Kuipers (Haveneconoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam). Netelenbos hield tijdens de avond een korte toespraak. Aan het eind werden de gasten nog verrast door een vlog van Liana Engibarjan. Als schipper in de binnenvaart nam zij speciaal voor deze avond deze vlog op.


De tweede editie van het Havendiner werd bezocht door vertegenwoordigers uit de haven- en logistieke sector uit de regio, regionale en landelijke overheid, de grote zeehavens en andere betrokken instanties. Zo was ook de NVB vertegenwoordigd, tijdens dit informele evenement dat plaatsvond in het MAC3PARK stadion. Na afloop van het diner bezochten de gasten dan ook de wedstrijd PEC Zwolle - SC Heerenveen. Hierna hadden zij - tijdens een derde helft - volop de gelegenheid om te netwerken.


Door het evenement rondom een wedstrijd van PEC Zwolle te laten plaatsvinden, gebruiken PEC Zwolle, Regio Zwolle United en Port of Zwolle de kracht van sport als ontmoetingsplaats en uithangbord om de schanierfunctie tussen de Regio Zwolle en Noordoost-Europa te positioneren. Het Havendiner wordt ondersteund door het Logistiek Netwerk Regio Zwolle. Een netwerk waarin logistiek gerelateerde organisaties in de Regio Zwolle hun krachten bundelen. Doel is om de Regio Zwolle te positioneren als het logistiek knooppunt van het Noordoosten.
 

Op de foto van links naar rechts: Tineke Netelenbos, Bart Kuipers en Jeroen van den Ende

 

 

Go to top