NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Toelichting op complexe staatssteunmaterie en binnenhavens tijdens workshop

Op maandagmiddag 4 december organiseerde de NVB in samenwerking met Stig∆ en STIJL advocaten een workshop over de extra mogelijkheden die de Algemene Groepsvrijstellingsverordening (AGVV) / General Block Exemption Regulations (GBER) biedt voor het ontwikkelproces van een haven vanuit een gemeente of provincie gezien.
 

Staatssteun wordt vaak gezien als belemmering voor (binnen)havenontwikkelingen. Tijdens deze workshop werd toegelicht hoe de AGVV juist kan bijdragen aan de (binnen)havenontwikkeling. Onder meer werd ingegaan op de werking van de AGVV, steun voor de aanleg van openbare infrastructuur en private infrastructuur en recente steun casus bij binnenhavens. Er was ruime mogelijkheid voor discussie en vragen over het onderwerp.
 

De sprekers - prof. dr. mr. J. Langer, bijzonder hoogleraar Europees recht en de Nederlandse rechtsorde aan de Rijksuniversiteit Groningen; mr. T.E. Hovius, partner STIJL advocaten; ing. A.P. Bakker Msc MRICS, partner Stig∆​ - tijdens deze workshop werken momenteel aan een publicatie over de Algemene Groepsvrijstellingsverordening. Dit praktische handboek verschijnt in de eerste helft 2018. De door de deelnemers gemaakte opmerkingen en gestelde vragen zijn hier ook bruikbaar voor.
 

Tijdens de workshop was Steven Bouwens van Visueel Vergaderen aanwezig, hij tekende live met de workshop mee. Daarbij heeft hij bovenstaande en onderstaande illustraties gemaakt.
 

De presentaties en de illustraties zijn hier te downloaden.

 

 

Go to top