Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Uitnodiging NVB-Jaarcongres 2017

UITNODIGING

Vrijdag 6 oktober 2017 in Groningen

NVB-Jaarcongres ‘Slim & Groen’

Direct naar het aanmeldformulier
Namens de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) en de provincie Groningen, Groningen Seaports en de gemeente Groningen willen wij u uitnodigen voor het jaarcongres van de vereniging op vrijdag 6 oktober 2017 in Groningen. Zoals ook te zien is in dit aankondigingsfilmpje.

Van oudsher is Noord-Nederland de bakermat van de binnenvaart. Tjalken, bolschepen, snikken, ponen en turfschepen bevoeren vroeger de Groninger binnenwateren voor de transport van onder andere turf, aardappelzetmeel en suikerbieten. Nog steeds speelt de binnenvaart een grote rol in het goederenvervoer in Groningen en is het een uitermate belangrijke pijler voor de noordelijke economie. Met de florerende Eemshaven en de toenemende ontwikkelingen in de haven van Delfzijl is het dus logisch dat Groningen deze keer gekozen is als gastlocatie van het jaarlijkse congres van de NVB. Er gaat immers niets boven Groningen!
 

Thema ‘Slim & Groen’

Onderwerpen als energiezuinigheid, duurzaam gebruik van materialen, LNG en fossielvrije mobiliteit komen aan bod om te werken aan een energie- en CO2 neutrale toekomst. Ook het slimmer omgaan met middelen en infrastructuur, zoals bijvoorbeeld innovatieve brugbediening en nieuwe technieken in ballastwaterafhandeling passeren de revue. De markt, kennisinstellingen en overheden werken daarbij samen: slim én groen!

Bovenstaande onderwerpen worden op enthousiaste wijze door diverse interessante sprekers behandeld en ook het middagprogramma belooft buitengewoon spectaculair te worden met meerdere, soms actieve, excursies. Natuurlijk varen we met supersnelle speedboten door de Eemshaven, maar ook een rondleiding bij de trimodale terminal in Veendam, een virtuele rondvlucht door de Groninger zeehavens en een bezoek aan de scheepswerf in Delfzijl behoren tot de mogelijkheden. Niets is aan het toeval overgelaten voor een afwisselende, boeiende en verrassende kennismaking met de havens in Groningen.
 

Programma - 6 oktober 2017

​Wilt u weten wat u die dag gaat beleven? Dan kunt u het programma hier nalezen op de NVB-website.
 

Locatie

DOT Groningen, Vrydemalaan 2, 9713 WS te Groningen.
 

Aanmelden

U wilt het jaarcongres van de NVB toch niet missen? Meld u zich daarom aan via dit formulier. Bij een aantal van 150 deelnemers zal de inschrijving sluiten. Wacht daarom niet te lang! U kunt zich tot en met 22 september aanmelden.
 

Kosten

Voor NVB-leden zijn aan de deelname geen kosten verbonden. Niet-leden betalen € 75,- excl. BTW.

We hopen u te mogen begroeten op 6 oktober!

Met vriendelijke groet,

Eric Janse de Jonge, voorzitter NVB en Harm Post, directeur Groningen Seaports

 


U wilt het jaarcongres van de NVB toch niet missen?

Leg vrijdag 6 oktober 2017 vast in uw agenda en meld u aan! 

Go to top