Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Binnenvaart en havens openen TEN-T dagen met VIP-event

Op maandag 20 juni kwamen vertegenwoordigers van de Europese Unie en uit de sector bijeen tijdens het VIP-event 'Inland navigation and ports in action' tijdens de TEN-T dagen in Rotterdam.


Bij deze gelegenheid bezocht de officiële delegatie, een palletschip met eigen kranen aan boord.


Gemotiveerde en getalenteerde mensen zijn wat de sector groot maakt en is waar de toekomst van de sector op vertrouwt. Daarom hebben verscheidene toekomstige schippers hun diploma's ontvangen, om deze gedenkwaardige dag te markeren.


Eurocommissaris Violeta Bulc, verantwoordelijk voor transport en de Nederlandse minister van Infrastructuur en Milieu, Melanie Schultz van Haegen waren beiden aanwezig bij dit VIP-event.


Het event was een initiatief van EBU, EFIP, ESO en INE. Samen hebben zij onderstreept dat binnenvaart en havens belangrijke onderdelen zijn voor de toekomst van duurzame groei van de Europese Economie. Het volledige persbericht is hier te lezen.

 

 

Go to top