Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Gelderland laat innovatie in de logistieke keten zien tijdens NVB-jaarcongres

PERSBERICHT

Gelderland laat innovatie in de logistieke keten zien tijdens NVB-jaarcongres

 

Op vrijdag 2 oktober zullen de gasten van het jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens aan boord van de Grace Kelly kennismaken met het Gelderse Rivierenland.  Met maar liefst 37 binnenhavens, meerdere moderne containerterminals en ruim 500 km aan vaarwegen kan de binnenvaart in Gelderland prima worden gefaciliteerd. De Gelderse rivieren vormen een belangrijke schakel tussen de zeehavens en het achterland. De rode draad voor het programma van het NVB-congres is de logistieke samenwerking in Gelderland.

“Ik geloof in de kracht van samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. Door samenwerking in de logistieke keten en tussen binnenhavens kunnen we schoner transporteren, innoveren en bouwen aan een aantrekkelijker vestigingsklimaat voor Gelderland.”, aldus Conny Bieze, gedeputeerde van de provincie Gelderland.  “Met de realisatie en uitbreiding van twee containerterminals in Tiel en Nijmegen en de bouw van een derde containerterminal in Doesburg wordt de Gelderse strategische ligging nog beter”.

De voorzitter van de NVB, Marijke van Haaren, noemde bij het NVB-congres in 2014 het belang van internationale samenwerking en samenwerking in de regionale netwerken. “Samen sta je sterk” stelt Van Haaren en kan zich dan ook helemaal vinden in het thema van het NVB jaarcongres: “Samenwerken en versterken”.

Samen met de provincie Gelderland en Bedrijvenpark Medel is ervoor gezorgd dat de gasten van het NVB-congres zullen genieten van een dynamisch en divers programma. Ondernemers uit de praktijk zullen gepassioneerd vertellen over de meest recente ontwikkelingen en hoe ze nog duurzamer en efficiënter bijdragen leveren aan mooie ontwikkelingen.

NVB: een vereniging als netwerkorganisatie
De NVB behartigt de belangen van de Nederlandse binnenhavens. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid & energie en professionalisering & uniformering zullen de komende jaren zorgen voor grote kansen en uitdagingen voor de Nederlandse binnenhavens. De NVB pakt actuele thema’s, dilemma’s en nieuwe ontwikkelingen graag op in een relevant netwerk met geassocieerde organisaties, collega-brancheorganisaties en andere logische gesprekspartners. Het verspreiden en delen van kennis is van fundamenteel belang.

Programma NVB-congres 2015
Het thema van het NVB-congres in 2015 is: "Samenwerken en versterken“.
Hier meer informatie over het programma.

Volg het congres op twitter via @HavensNL, @provgelderland, #NVB2015

 

 

Go to top