Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Geslaagde praktijkmiddag ‘Welvarende binnenhavens’ georganiseerd door Buck Consultants International

Op 22 juni 2015 was de NVB samen met vijfendertig havenprofessionals te gast aan boord van de ‘Inspiratie’ in Amersfoort om met elkaar te praten over actuele onderwerpen die spelen in de Nederlandse binnenhavens. Deze middag werd georganiseerd en verzorgd door Buck Consultants International (BCI).

Irene van Dongen, Senior Adviseur bij BCI, gaf inzicht in efficiëntiemaatregelen en samenwerking- en financieringsmogelijkheden voor Nederlandse binnenhavengemeenten. Een mooi voorbeeld van samenwerking is het Gemeenschappelijk Havenbeheer Twentekanalen, waarvan Gerry Waanders Havenmanager is.

Er vond een rondetafelgesprek plaats waaraan een aantal NVB-leden deelnamen. De binnenhavengemeenten Bergen op Zoom, Harderwijk, Werkendam en Zwijndrecht gingen in op het toekomstperspectief van natte bedrijventerreinen en openbare loswallen.

Na een korte pauze vertelde Leon Sluiman, Manager Operations bij GDF Suez LNG Solutions over wat er allemaal komt kijken bij de realisatie van een LNG bunkerpunt in een binnenhaven.

BCI heeft samen met de deelnemers vastgesteld dat de inzet op verdergaande samenwerking en nauwe betrokkenheid van het watergebonden bedrijfsleven onmiskenbare factoren blijven voor een toekomstig succesvolle binnenhaven. De NVB sluit zich hier volledig bij aan.

 

 

Go to top