NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

De NVB feliciteert Alexander van den Bosch met zijn nieuwe functie als directeur van EFIP

De European Federation of Inland Ports (EFIP) heeft ons geïnformeerd dat Alexander van den Bosch vanaf 1 september de nieuwe EFIP directeur zal zijn. Hij volgt Kathrin Obst op, die in april is gaan werken bij DG MOVE van de Europese Commissie.

Alexander van den Bosch werkt al meer dan dertien jaar als Europees beleidsvormer en belangenbehartiger in Brussel. In de afgelopen zes jaar heeft de heer Van den Bosch gewerkt als EU-vertegenwoordiger voor de provincie Zuid-Holland van Nederland, een sterke transport regio. In die hoedanigheid is hij ook betrokken geweest bij de oprichting van het Europese netwerk CLINISH (Clean Inland Shipping).

Voor die tijd was hij vertegenwoordiger van het stedelijk netwerk Brabandstad in Brussel, nadat hij drie jaar als beleidsmedewerker in het Europees Parlement heeft gewerkt. Hij studeerde aan het Nederlandse School voor Openbaar bestuur (Thorbecke Academie), aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en aan het Europacollege in Brugge. Alexander is Nederlands, spreekt vloeiend Engels en Frans en spreekt goed Duits en een beetje Pools.

EFIP voorzitter Hans-Peter Hadorn is blij dat de keuze is gevallen op Alexander. "Hij heeft de laatste jaren een regio vertegenwoordigd waarin zeehavens en binnenhavens en binnenwateren een belangrijke rol spelen, hij zal zeker gezien hebben wat binnenhavens kunnen toevoegen aan een regio."

Ook Alexander vindt het zelf een grote eer om aan boord te stappen van EFIP en de stem van de binnenhavens te laten horen in Brussel.

De NVB wenst Alexander van den Bosch veel succes in zijn nieuwe functie, als belangenbehartiger van de Europese binnenhavens.

Lees hier het volledige persbericht van EFIP

 

 

Go to top