Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Filmpje over positieve bijdrage aan de regionale economie door deelname aan LO-PINOD

Onlangs is het LO-PINOD (Logistics Optimisation for Ports Intermodality: Network, Opportunities, Development) afgesloten. De provincie Drenthe en de gemeente Meppel hebben de afgelopen vier jaar deelgenomen aan dit project, samen met andere kleinere havens uit het Verenigd Koninkrijk, Denenmarken, Zweden, Noorwegen, Duitsland en België. Zij hebben samen gewerkt op het gebied van de ontwikkeling van de havens. Door samen te werken, zowel met de andere havens als in de havens zelf, is er synergie ontstaan en kan men een belangrijke speler worden binnen het vrachtvervoer over het water van en naar de grote havens. Het LO-PINOD project werd deels gefinancierd vanuit het Interreg IVB North Sea Region Programme.

De provincie Drenthe heeft in samenwerking met de gemeente Meppel als afsluiting van het LO-PINOD project een filmpje gemaakt. In dit filmpje is duidelijk gemaakt welke rol de provincie en de gemeente hebben gespeeld binnen dit project. Het geeft het belang van een multimodale verbinding tussen de havens en de stimulering van de regionale economie goed weer. Het filmpje kunt u hier bekijken.

 

 

Go to top