Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

EFIP viert 20-jarig bestaan en lanceert nieuw logo

De Europese Federatie van Binnenhavens (EFIP) vierde zijn 20ste verjaardag op 1 oktober 2014 met een receptie in de Salle des Glaces van het Parlement van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het evenement, dat in samenwerking met de Haven van Brussel werd georganiseerd, trok meer dan 150 gasten uit heel Europa, waaronder vertegenwoordigers van de Europese instellingen, de lidstaten en de Rivierencommissies, havendirecteuren en andere belanghebbenden.

EFIP gebruikte deze gelegenheid om haar nieuwe logo onthullen. Het combineren van elementen van spoor, weg en binnenvaart, het nieuwe logo zet een schijnwerper op het multimodale karakter van de activiteiten van binnenhavens. De kleuren blauw en groen geven de sector een sterke band met het water, alsook haar inzet om bij te dragen tot een ecologisch duurzaam vervoerssysteem.

Tijdens de avond hadden de gasten de mogelijkheid om de tentoonstelling "Floating Ideas" te bekijken. Innovatieve projecten in binnenhavens werden gepresenteerd en de diversiteit van de activiteiten in binnenhavens illustreerde het engagement van de sector om te innoveren en oplossingen te bedenken die de samenleving ten goede komen.

Vertegenwoordiger van de Europese Commissie, Olivier Onidi, directeur van de European Mobility Network in DG Move zei: "EFIP heeft een lange staat van dienst en substantiële bijdragen geleverd aan de bevordering van de binnenhavens als belangrijke knooppunten in het multimodale vervoersnetwerk, wat Europa nodig heeft om de welvaart te vergroten. Ik feliciteer EFIP met zijn twintigste verjaardag en kijken uit naar de voortzetting van de nauwe dialoog tussen de Commissie en EFIP in de toekomst."

 

 

Go to top