Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Binnenhavens kiezen Hans-Peter Hadorn als nieuwe voorzitter van EFIP

De Europese Federatie van Binnenhavens (EFIP) heeft Hans-Peter Hadorn, de CEO van de haven van Basel (Zwitserland), gekozen als haar nieuwe voorzitter. Hij volgt Jean-Louis Jerôme op, directeur van de haven van Straatsburg, die het voorzitterschap sinds 2012 had gehouden.

EFIP voorzitter Hans-Peter Hadorn: "Ik wil Jean-Louis Jerôme bedanken voor zijn uitstekende werk en ben blij om deze spannende rol over te nemen. Binnenhavens zijn, als multimodale knooppunten, een belangrijk element voor de succesvolle ontwikkeling van de TEN-T-corridors. Het is één van de belangrijkste uitdagingen EFIP om beleidsmakers bewust te maken van het belang van een goede werking van het vervoerssysteem. Ik kijk uit naar de voortzetting van de nauwe dialoog die we met de Europese instellingen hebben".

Hans-Peter Hadorn heeft een achtergrond in de politieke economie en bedrijfseconomie. Van 1995 tot 2005 werkte hij voor de Zwitserse Federale Spoorwegen SBB, eerst als hoofd van de veiligheid en beveiliging en later als hoofd van de International productie, hoofd van de strategische planning en bestuurslid van SBB Cargo.

Sinds 2005 heeft Hans-Peter Hadorn geweest bij het ​​hoofd van de haven van Basel, dat in 2008 fuseerde met andere naburige havens naar Port of Zwitserland vormen.

De heer Hadorn is een Zwitserse commissaris bij de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR).

 

Go to top