NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Havens kunnen zich aanmelden voor realisatie WiFi

De leden van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens  (NVB) zijn eerder geïnformeerd over de mogelijkheid om met middelen van de overheid een aantal binnenvaartligplaatsen in binnenhavens te voorzien van WiFi. Nu is het zover dat geïnteresseerde havenbeheerders zich aan kunnen melden bij Connekt. Een aantal havens hebben zich al aangemeld voor een uitrol van WiFi dekking in 2013.

 

Dit initiatief maakt deel uit van het Programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV), en richt zich op het realiseren van goede Internet toegang op en voor binnenvaart schepen. Om deze faciliteit te stimuleren is door de Minister van Infrastructuur en Milieu geld beschikbaar gesteld voor het realiseren van WiFi op binnenhavens / ligplaatsen voor binnenschippers.

WiFi op ligplaatsen blijkt gewenst te zijn door binnenschippers en andere professionele gebruikers voor het realiseren van breedband internettoegang voor grote downloads (o.a. databestanden en updates) en communicatie (Skype etc.), omdat WiFi:

  • Een betrouwbare en hoge performance biedt,
  • lagere kosten heeft dan mobiele netwerken en
  • geen datalimieten kent.

Voor eigenaren van binnenhavens biedt WiFi o.a. mogelijkheden:

  • om de aantrekkelijkheid van (specifieke) ligplaatsen/locaties te vergroten,
  • voor het verlenen van breedband internettoegang aan eigen medewerkers en diensten.

Geïnteresseerde havenbeheerders kunnen zich melden bij stringer@connekt.nl

 

Go to top