NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Europese havenbeheerders te gast bij Zeeland Seaports

De European Federation of Inland Ports (EFIP) is met haar leden van 18 – 20 april te gast bij Zeeland Seaports. Op donderdagavond was de aftrap met een diner. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB), Marijke van Haaren, sprak in haar speech de loftrompet voor de werkzaamheden van de EFIP.
Zowel in Nederland, maar zeker ook Europees wordt Isabelle Ryckbost, directeur van de EFIP, geroemd om haar deskundigheid en de bevlogenheid waarmee de belangen van de Europese binnenhavens worden behartigd en ze op de kaart zijn gezet. Binnenhavens hebben, mede dank zij de inzet van de EFIP een prominente plaats gekregen in het Trans-Europese vervoersnetwerk. Dit is een erkenning van de binnenhavens als economisch belangrijke knooppunten en een wezenlijk onderdeel van de achterlandverbindingen. "Het was en is een plezier om als NVB met EFIP samen te werken in deze en andere dossiers", zo stelde Marijke van Haaren.

Stelling van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens:
"Binnenhavens doen er toe! Wie het belang van binnenhavens als economische knooppunten ontkent of negeert, gaat voorbij aan de kracht van vervoer over water en aan de ongekende potentie van binnenvaart en binnenhavens als essentiële schakels in de logistieke keten in Nederland en Europa".

Hier vindt u de speech van Marijke van Haaren:

Op vrijdag 19 april nemen, na de vergadering van het Executive Committé van de EFIP, de volgende personen deel aan een ronde tafel discussie:

  • Karla Peijs, European Coördinator for Inland Waterways
  • Philippe De Backer, Member of the Europane Parlement
  • Désirée Oen, Member of the Cabinet of Vice-President and Commissioner for Transport Siim Kallas
  • Jean-Louis Jérome, President EFIP and Managing Director of Port of Strassbourg
  • Dick Gilhuis, Commercial Director of Zeeland Seaports
  • Daan Schalck, CEO of Port of Gent
  • Moderator: Jean Louis van de Voorde, journalist at the Lloyd

Verder staan op vrijdag en zaterdag bezoeken aan de havens van Vlissingen en Terneuzen op het programma.

 

Go to top