Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Programma bijeenkomst IJsselmeeralliantie 3 juni in Urk

Op 3 juni a.s. is er - voor de derde keer inmiddels - een bijeenkomst van de IJsselmeeralliantie. De IJsselmeeralliantie is een groep binnen de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens van zo'n 30 havens in Noord Nederland, die bereikbaar zijn via het IJsselmeer. Gastheer deze keer is Urk. De bijeenkomst vindt plaats in Het Achterhuis , gelegen boven de visafslag, midden in de haven van Urk. 

 

PROGRAMMA:

9.30 uur: Inloop, ontvangst met koffie in restaurant Het Achterhuis, boven de oude visafslag. Het adres is Burgemeester J. Schipperkade 2, 8321 EH Urk. U kunt ter plaatse parkeren.

 

Ochtendprogramma 

10.00 – 12.00 uur: Gedeelte NVB:

  • Havenactualiteiten en de nieuwe modelhavenverordening (Lijdia Pater – NVB)
  • Samenwerkende havens en clustervorming in Noord-Nederland. (Gert Schouwstra, AA-Planadvies)
  • Stand van zaken MKBA vergroting sluis Kornwerderzand (Rinze Herrema – Witteveen+Bos)
  • Wie betaalt wat? Professionalisering van gemeentelijk havenbeheer. (Frank Luisman – MTBS)

Lunchprogramma
12.00 – 14.00 uur. Netwerklunch (lopend buffet), natuurlijk met zeebanket. Mogelijkheid voor deelnemers om zich in een stand te presenteren Tevens is er voor wie het wil de mogelijkheid tot bezichtiging van de visafslag en deelname aan het veilingspel.

 

Middagprogramma
14.00 – 17.00 uur. Gedeelte gemeente Urk:

  • Presentatie van Flevoport, een nieuwe servicehaven op Urk, als initiatief van 7 lokale ondernemers.
  • Inschepen op de Urker Boot rond 14.30, vaartocht op het IJsselmeer, met tussenstop bij de locatie van de nieuwe haven en feestelijke openingshandeling. Aankomst op Urk rond 16.00 uur
  • Borrel aan boord van een nieuwbouw coaster in de haven tot 17.00 uur, met mogelijkheid om het schip te bezichtigen.

Ons dagprogramma valt dus in drie delen uiteen waaraan u separaat kunt deelnemen. Met name tijdens de netwerklunch is er ruimte voor bestuurders om elkaar te ontmoeten. Wij vragen u om uw aanmelding te mailen naar nvb@binnenvaart.nl en aan te geven of u de hele dag, dan wel delen daarvan aanwezig zult zijn.

icon Uitnodiging Symposium IJsselmeeralliantie (150.36 kB)

 

Go to top