NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Isabelle Ryckbost secretaris-generaal ESPO


Isabelle Ryckbost zal vanaf 1 augustus a.s. de nieuwe secretaris-generaal van het Europees Sea Ports Organisation (ESPO) worden. Dit betekent dat ze niet langer werkzaam zal zijn als directeur van de European Federation of Inland Ports (EFIP).
De NVB is al jaren lid van de EFIP. De samenwerking tussen beide organisaties is uitstekend. Hier heeft Isabelle Ryckbost zeker haar positieve bijdrage aan geleverd. Zowel in Nederland, maar zeker ook Europees wordt Isabelle Ryckbost en de EFIP geroemd om de ter zake deskundigheid en de bevlogenheid waarmee de belangen van de Europese binnenhavens worden behartigd en ze op de kaart zijn gezet. Binnenhavens hebben, mede dank zij de inzet van de EFIP een prominente plaats gekregen in het Trans-Europese vervoersnetwerk. Dit is een erkenning van de binnenhavens als economisch belangrijke knooppunten en een wezenlijk onderdeel van de achterlandverbindingen. Het was en is een plezier om als NVB met EFIP samen te werken in deze en andere dossiers. De NVB wenst Isabelle Ryckbost veel succes met haar nieuwe uitdaging en zien uit naar een continuering van een goede samenwerking met haar opvolger.

 

Go to top