NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Kathrin Obst nieuwe directeur van EFIP

De European Federation of Inland Ports (EFIP) heeft ons geïnformeerd  dat Kathrin Obst vanaf 1 november de nieuwe EFIP directeur zal zijn. Zij volgt Isabelle Ryckbost op, die in haar nieuwe functie als Secretaris Generaal bij de ESPO, nog steeds nauw betrokken is bij havens.

Kathrin ObstKathrin Obst heeft een achtergrond in de EU en ervaring met het maken van het beleid en het vervoer. Ze heeft twee jaar als Senior Beleidsadviseur gewerkt voor de Gemeenschap van Europese Spoorwegen en Infra Bedrijven (CER), waar ze kennis maakte met de EU-structuren en besluitvormingsprocedure. Met haar ervaring in de spoorweg organisaties lobby ontwikkelde ze een goed netwerk van contacten in de transportsector en weet veel over spoorwegbeleid. Kathrin was hierbij ook zeer betrokken bij het nieuwe TEN-T-beleid. Haar praktische ervaring van de EU-instellingen (Europese Commissie en de Raad) wordt aangevuld met de theoretische kennis die ze opgedaan heeft tijdens  haar opleiding Europese Studies aan de Universiteit van Osnabrück (Duitsland).
Kathrin Obst is half Duits, half Britse, en woont nu in Brussel. Naast haar moedertaal Duits en Engels, kan ze ook vloeiend Frans te spreken en heeft basiskennis in het Italiaans en Turks. Kathrin is een zeer dynamisch persoon en heeft buitengewoon veel zin de uitdagingen die haar wachten als directeur van de EFIP. De belangen van de Europese binnenhavens zullen wederom door een bekwame vrouw voor het voetlicht gebracht worden.

 

Go to top