NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

TEN-V- dagen en de nieuwe corridor kaarten

De European Federation of Inland Ports (EFIP), de Europese koepelorganisatie van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB), heeft van 16 tot 18 oktober deelgenomen aan de  TEN - V-dagen in Tallinn. De EFIP had samen met de ESPO een gemeenschappelijke beursstand.

Het nieuwe EU- infrastructuurbeleid voor de periode 2014-2 1020 en de financiering daarvan is besproken.  Een kernnetwerk zal de ruggengraat vormen voor het vervoer in de Europese interne markt  . Een van de belangrijkste innovaties in de nieuwe TEN - T-richtsnoeren is de introductie van 9 corridors in het kernnetwerk. Elke corridor moet ten minste drie takken van vervoer, drie lidstaten en 2 grensoverschrijdende trajecten bevatten.

De corridors zijn op deze kaart te zien: http://ec.europa.eu/transport/themes/infrastructure/new-core-network-key-figures_en.htm.

 

Go to top