NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Venlo is weer dé logistieke 'hotspot'

De regio Venlo-Venray is terug op plaats één van de lijst van logistieke 'hotspots' in Nederland, zoals die jaarlijks door het blad Logistiek Magazine wordt opgesteld. Een jury van 23 logistieke experts wees de Noord-Limburgse regio als eerste aan, met nipt verschil met West-Brabant. De laatste jaren was West-Brabant Venlo voorgebleven op de ranglijst.

Op de Logistieke Kaart van Nederland prijken verder Tilburg (3), de haven van Rotterdam (4), Almere-Zeewolde (5), Arnhem/Nijmegen (6), Oss-Veghel-Eindhoven (7), Schiphol (8), Tiel-Geldermalsen (9) en de haven van Amsterdam (10).

Venlo-Venray scoort onder meer hoog wegens de goede beschikbaarheid van grond en logistiek vastgoed, de infrastructuur en de aanwezigheid van behoorlijk opgeleid en gemotiveerd personeel. Andere criteria zijn de bereikbaarheid en de houding van de overheid. In het voordeel van Venro-Venray speelden ook de volgend jaar te houden Floriade en de activiteiten van de NV Regio Venlo, die zich inspant om de logistiek in de regio te bevorderen.

(bron: NT)

 

Go to top