NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Verdere versterking van de rol van de blue ports als knooppunt voor een duurzame economie en logistiek

Containerterminal in Doesburg stap dichterbij

De komst van de containerterminal van Rotra in Doesburg is een stap dichterbij gekomen. 'Waarschijnlijk geven we eind dit jaar de bouwvergunning af en dan gaat de eerste schop de grond in', zegt wethouder Frans Hofman van Doesburg in De Gelderlander. De gemeenteraad van de Gelderse plaats moet nog wel eerst akkoord gaan met een verkorte procedure.
De overslaghaven krijgt een capaciteit van tienduizend containers per jaar. 'Dat scheelt dus tienduizend truckbewegingen. Er is een duidelijk voordeel voor het milieu, maar ook voor de klant. Het vervoer kan via het water goedkoper worden gerealiseerd', aldus commercieel directeur Machiel Roelofsen in de Gelderse.

Op steeds meer plaatsen in Nederland worden de blue ports (watergebonden bedrijventerreinen) als duurzaam knooppunt van economische activiteiten en logistiek op de kaart gezet. De multimodale verbinding tussen waterweg, industrie en logistiek maakt een sterke verduurzaming van de economische activiteiten mogelijk en versterkt tegelijkertijd de economische structuur en concurrentie.

 

Go to top