Havengeld via internet

Via de nieuwe applicatie ‘Webopgave' kunnen schippers via het internet opgave doen van hun bezoek aan de haven van Rotterdam.

‘Voor de betaling kunnen schippers behalve voor een eigen overschrijving kiezen voor een automatische incasso of een eenmalige machtiging', schrijft het Havenebdrijf Rotterdam. ‘Overigens is een jaarabonnement al snel de goedkoopste optie: 35 procent goedkoper dan een wekelijks betalen. Ook nieuw is de keuze voor een factuur per e-mail. Schippers krijgen dan de factuur, die in lay-out hetzelfde is als de papieren variant, in hun mailbox aangeleverd. Opgave doen per post, fax of e-mail en een papieren factuur in de brievenbus horen uiteraard ook nog tot de mogelijkheden. ‘

De Webopgave is kosteloos. Voor het gebruik ervan heeft men de eigen inloggegevens nodig. Die kunnen worden aangevraagd via het speciale aanvraagformulier ‘Webopgave Binnenhavengeld'.

Tarieven
De tarieven voor 2010 zijn reeds in het najaar van 2009 in overleg met de branche-organisaties vastgesteld. ‘Ze worden met twee procent verhoogd maar schippers krijgen tevens een eenmalige crisiskorting van zeven procent op iedere factuur.

De opcenten voor het afvalstoffenbeheer verdwijnen per 1 juli 2010 uit het tarief voor binnenhavengeld: dan treedt het Scheepsafvalstoffenverdrag in werking.'

 

Go to top