NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Eerste Quick Win gehonoreerd.

 

Staatssecretaris Huizinga rondt werkzaamheden binnenhaven Middelharnis af

Op maandagochtend 9 november 2009 heeft staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat officieel de eerste fase van de werkzaamheden aan de kademuur van de binnenhaven van Middelharnis afgerond. Huizinga opende de damwand en liet het eerste binnenvaartschip in de haven afmeren.
foto_4_klein_tcm195-265957De gemeente Middelharnis heeft voor de werkzaamheden aan de binnenhaven in het kader van de ‘Quick Wins Binnenhavens’ van het ministerie van Verkeer en Waterstaat een subsidie toegekend gekregen van € 0,8 miljoen.
“Havens als deze zijn niet alleen belangrijk voor de locale economie. Zij zijn ook onmisbare schakels voor Nederland als land van transport en logistiek. Dertig procent van het goederenvervoer in Nederland gebeurt immers per schip “, aldus de staatssecretaris.

De binnenhaven van Middelharnis heeft een belangrijke functie in overslag voor Goeree-Overflakkee. Bulk- en stukgoed wordt in de haven overgeslagen, variërend van zand en grind tot aan agrarische producten. Daarnaast wordt de haven gebruikt voor het aan land gaan van bijzondere transporten op Goeree-Overflakkee, zoals het vervoeren van een windmolen. De haven is een essentieel onderdeel van de regionale infrastructuur en biedt diverse mogelijkheden van transport voor ondernemers. Met behulp van de subsidie heeft de gemeente Middelharnis het voorzieningenniveau van de binnenhaven weer op peil gebracht. Voor de subsidieregeling Quick Wins Binnenhavens is in totaal 112 miljoen euro beschikbaar.

 

Go to top