Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

CDA Urk wil overslag containers

URK - De containeroverslag van het bedrijf BTU in de Urker haven moet voorlopig kunnen doorgaan. Dat vindt de fractie van het CDA op Urk, nu burgemeester en wethouders een verzoek van het Urker bedrijf hebben afgewezen.

Wel moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals een goede afwikkeling van het vrachtverkeer en duidelijkheid over mogelijke schade die de zware werkzaamheden aan de kade kunnen veroorzaken.


Het bedrijf Barge Terminal Urk heeft de afgelopen maanden als proef al een deel van de Urker haven gebruikt voor containteroverslag. Omdat het bedrijf optimistisch is over de toekomst, wil het graag verder op de haven. Het gemeentebestuur heeft het verzoek om ook na 1 september verder te kunnen gaan, afgewezen, vooral vanwege de toename van vrachtverkeer van en naar de haven.

De CDA-fractie betreurt de afwijzing. "Dit plan moet je zien in de context van de nieuwe buitendijkse haven", zegt fractievoorzitter Tiemen Hakvoort. "Het Urker bedrijfsleven is enthousiast over de plannen. Dat blijkt wel uit de plannen van BTU om straks in die nieuwe haven containeroverslag te realiseren. Tot die haven een feit is moet je zo'n bedrijf nu al de kans.'

 

Go to top