Van Uden kan aan de slag met containerterminal Alphen

Gedeputeerde Asje van Dijk, wethouder Hans Groen in 't Wout, directeur Henk Bakker van de Van Uden Group en oud-gedeputeerde Fred Jansen hebben woensdag een zandsculptuur op het werkterrein van Steekterpoort in Alphen aan den Rijn onthuld. Hiermee werd de start gemarkeerd van de aanleg van de Overslag Terminal Alphen (OTA), de omlegging van de N 207 en de toekomstige aanleg van het bedrijventerrein in Alphen aan den Rijn.

Begin dit jaar is begonnen met de eerste grondwerkzaamheden, zoals het aanbrengen van zand als voorbelasting. Na de zettingsperiode van ongeveer 7 maanden - rond de herfst - wordt gestart met de daadwerkelijke realisatie van de overslagterminal, de afbouwfase van de N 207, de bouw van het viaduct over de N11 en de aanleg van een tweetal fietstunnels. Rond de zomer van 2010 meert het eerste schip bij de overslagterminal aan. In 2011 is de verlegde N 207 gereed. Vermoedelijk wordt in 2011 gestart met de selectie voor een ontwikkelaar en bouwer van het Innovatief Duurzaam Bedrijventerrein. Zandsculptuur
Zandkunstenaar Henri Schollen van Sandaholics Anonymous maakte voor de onthulling een zandsculptuur van ongeveer 4 bij 4 meter. Er werd gekozen voor een ontwerp dat de uitvoering verbeeldt: mannen met bouwhelmen en projectonderdelen die als het ware uit een projectkaart naar voren komen. Voor de realisatie is ongeveer 20 tot 30 ton zand nodig. Het zandbeeld is vanaf de N 207 goed zichtbaar.
Steekterpoort
Aan de zuidkant van Alphen aan den Rijn, tussen de spoorlijn Leiden - Bodegraven, de rijksweg N 11, de provinciale weg N 207 en de Gouwe wordt de komende jaren een gebied ontwikkeld onder de naam Steekterpoort. ?Het project Steekterpoort bestaat uit drie deelprojecten, waarbij ook drie partijen betrokken zijn:
  • de verlegging van de N 207 in verband met de aanleg van de Overslag Terminal Alphen. Dit project wordt ontwikkeld en gerealiseerd door de provincie Zuid-Holland;
  • de aanleg van de Overslag Terminal Alphen wordt gerealiseerd door de Van Uden Group;
  • de ontwikkeling en realisatie van een Innovatief Duurzaam Bedrijventerrein wordt geïniteerd door de gemeente Alphen aan den Rijn.

 

Go to top