NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Binnenvaarthaven Schiphol haalbaar

SCHIPHOL - Een binnenvaarthaven nabij Schiphol is haalbaar. Er is genoeg aanbod van containers om dagelijks een of meer schepen naar Rotterdam en Amsterdam te laten varen. De volgende stap wordt nu het vinden van een geschikte locatie.

Bloemen, bloembollen, huisvuil, oud papier en bouwmaterialen kunnen deels ook via containers op binnenvaartschepen worden vervoerd in plaats van met vrachtwagens over de A4. Juist om de overvolle snelweg A4 te ontzien, is een lijvig rapport gemaakt over de kansen voor de binnenvaart. Tussen Rotterdam en Amsterdam gaan nu al veel goederen over het water van het Amsterdam-Rijnkanaal (via Utrecht). Maar er is nog een vaarweg die veel beter benut kan worden en die gaat via de Hollandsche IJssel, Gouwe en Ringvaart van de Haarlemmermeer. Aan die route komen al overslaghavens bij Ridderkerk en Alphen aan de Rijn.

 

Go to top