Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Havenbedrijf Rotterdam verdubbelt capaciteit in Wanssum

Het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) hoopt binnen enkele weken overeenstemming te bereiken met de gemeente Meerlo-Wanssum over de uitbreiding van de haven van Wanssum. Door de aankoop van een terrein grenzend aan de Wanssum Intermodal Terminal (WIT) wil het Havenbedrijf de capaciteit daar verdubbelen tot zo'n 100.000 teu per jaar. Het HbR is al eigenaar van de grond van de WIT, waarvan het beheer in handen is van BCTN en de Waalhaven Groep. Over de exploitatie van de uitbreiding in Noord-Limburg wordt nog onderhandeld.

De uitbreiding van de inlandterminal maakt deel uit van het project Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum, bedoeld om de veiligheid te verhogen bij hoge waterstanden in de Maas. De uitbreiding van de haven en het industrieterrein gaat gepaard met de aanleg van een rondweg om Wanssum om de toenemende goederenstromen in goede banen te leiden.

 

Go to top