NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Haven Amsterdam geeft subsidie voor 3 duurzame projecten

Haven Amsterdam is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Groei die banen en inkomsten oplevert en waarbij de haven op een slimme manier met beschikbare ruimte omgaat. Groei zonder aantasting van de kwaliteit van water, bodem en lucht. Groei waarmee inwoners van Amsterdam het havengebied nog meer gaan waarderen als interessant en aantrekkelijk. Dit wil Haven Amsterdam bereiken door intensieve samenwerking met partners in het bedrijfsleven, stad en regio.

Bedrijven die slim en innovatief bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van het havengebied kunnen rekenen op een financiële bijdrage van Haven Amsterdam.

Drie bedrijven hebben recent te horen gekregen dat ze een subsidie krijgen voor hun ingediende project. Gezamenlijk ontvangen zij een bedrag van 595.000 euro voor hun duurzame projecten. Met de recente afgesloten tender kregen de volgende drie projecten subsidie toegekend:

·         Energiezuinige LED terreinverlichting op de Rietlanden terminal Afrikahaven

·         Het terugwinnen van koper uit schroot, Koster Beverwijk

·         Een automatische uitpaklijn voor 'over de datum' producten t.b.v. van biogas- en biodieselproductie, Rotie Amsterdam

Voor meer informatie zie: http://bit.ly/zaAbhc

 

Go to top