Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Nederlandse Havenraad krijgt opvolger

 

De havenbedrijven van Amsterdam, Groningen, Rotterdam en Zeeland hebben na de opheffing van de Nationale Havenraad een nieuwe belangenvereniging opgericht: de BOZ of Branche Organisatie Zeehavens.
 
Volgens de initiatiefnemers was er behoefte aan een platform om de gezamenlijke belangen van de Nederlandse zeehavens te behartigen. Thessa Menssen (coo van het Havenbedrijf Rotterdam) is gekozen tot voorzitter en Jaap Jelle Feenstra (hoofd Public Affairs van het Havenbedrijf Rotterdam)  neemt de taak van algemeen secretaris op zich.

De BOZ heeft geen eigen kantoor of personeel, maar gaat ‘onderwerpgericht’ werken. Per onderwerp worden experts van havenbedrijven en belanghebbenden uitgenodigd een visie of reactie te ontwikkelen. Dat kan gaan over de bereikbaarheid van havens, intermodaal vervoer, duurzaamheid, natuur en milieu, economische ontwikkeling en Europese zaken.
Zie ook: http://www.portofrotterdam.com/nl/actueel/pers-en-nieuwsberichten/Pages/havenbedrijven-richten-branche-organisatie-zeehavens.aspx

 

Go to top