NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Zeeuwse havens goed op koers naar doel van 50 miljoen ton overslag in 2020

Voor het eerste halfjaar van 2012 zijn met betrekking tot de overslagvolumes van de zeevaart voor de haven van Zeeland Seaports (Vlissingen en Terneuzen) de eerste halfjaarcijfers bekend. Het totaal aan overslagvolume van Zeeland Seaports is 8% minder vergeleken met het eerste halfjaar van 2011. Hierbij is de overslag in Vlissingen gedaald maar in Terneuzen sinds lange tijd redelijk gestegen. 
De overslag van Metalen en Meststoffen hebben de grootste percentuele groei doorgemaakt. Andere goederensoorten laten een daling zien.
  
De daling van de overslag is zowel veroorzaakt door een verminderde import van goederen; 13.464 miljoen ton import in 2011 vergeleken met 11.968 miljoen ton in 2012, als door een verminderde export van goederen; 4.768 miljoen ton in 2011 vergeleken met 4.697 miljoen ton in 2012. Ondanks deze daling heeft Zeeland Seaports goede verwachtingen voor de tweede periode van 2012 en verder. Dit is mede te danken aan de vestiging van bedrijven in de Scaldiahaven, de uitbreiding van Verbrugge rondom de Zevenaarshaven, de kade-uitbreiding in de Kaloothaven en de forse uitbreiding van Oiltanking in Terneuzen. Dit zal gepaard gaan met een stijging van de overslag.
 
Het voortschrijdende jaaroverzicht laat momenteel een totaal overslagvolume van 33.953 miljoen ton zien. Hiermee liggen de Zeeuwse havens goed op koers naar het doel van 50 miljoen ton overslag in 2020.
 
 

 

Go to top