NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Masterclass Havensamenwerking

Masterclass Havensamenwerking

Op woensdag 29 juni 2016 organiseerde de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens in samenwerking met een aantal van haar geassocieerde organisaties - AA-Planadvies, Buck Consultants International, Movares, Panteia en Port Solutions Rotterdam - een Masterclass Havensamenwerking. Tijdens de diverse dynamische programmaonderdelen, werd ingegaan op de verschillende aspecten van havensamenwerking. Waarom zouden binnenhavens samenwerken? Wat zijn de verschillende methoden en typen van havensamenwerking? Hoe kan een reeds bestaande havensamenwerking zo succesvol mogelijk worden gemaakt? Hoe kunnen de belangen van stakeholders optimaal op elkaar worden afgestemd?

Thema's als vertrouwen en waardecreatie vormden de rode draad in het eerste gedeelte van het programma. Het tweede deel van het programma bestond uit een interactief spel, waarbij de deelnemers actief aan de slag gingen en waardevolle inzichten kregen over het onderscheid tussen standpunten en belangen van verschillende partijen.

icon NVB-Masterclass Havensamenwerking Geheel

Alle presentaties van de Masterclass Havensamenwerking zijn als geheel, in één keer te downloaden.
 

icon Masterclass NVB 29 juni 2016 XY-spel

De Masterclass Havensamenwerking ging actief van start, met het zogenaamde XY-spel. Vertrouwen speelde hierbij een grote rol.
 

icon Masterclass NVB 29 juni 2016 Waarom

Wouter van der Geest, consultant binnenvaart en havens bij Panteia, nam de deelnemers mee in zijn verhaal, over welke redenen er zijn om als havens te gaan samenwerken.
 

icon Masterclass NVB 29 juni 2016 Methoden en Typen

Marieke Vavier en Bart Verkade, respectievelijk directeur en expert bij Port Solutions Rotterdam, gingen in op de methoden en typen van havensamenwerkingen.
 

icon Masterclass NVB 29 juni 2016 Havensamenwerking in een dynamische omgeving

De Masterclass Havensamenwerking eindigde met een spel, waarbij de havensamenwerking in een dynamische omgeving werd ondervonden door de deelnemers. Er werd duidelijk onderscheid gemaakt tussen standpunten en belangen van verschillende partijen.
Dit programmaonderdeel werd geleid door Bart Bouwens, business manager bij Movares; en
Kees Verweij, partner bij Buck Consultants International; en
Gert Schouwstra, eigenaar van AA-Planadvies.

 

Go to top