Jaarcongres 2023

NVB - Ledennetwerk

De NVB-leden vormen een netwerk van havens, havenbedrijven, gemeenten, regio's, provincies, ontwikkelingsmaatschappijen en geassocieerde organisaties. Meer informatie

Artikelen

Modal Shift initiatieven – hoe zet je de markt in beweging

Hoe krijg je slagkracht, hoe schaal je op vanuit lokale initiatieven, wat is de meerwaarde van regionale samenwerking (wenkend perspectief)? Wat is de rol van vernieuwende zero emissie schepen met nieuwe vervoerconcepten?

Modal shift is complex. Wat is nodig om te komen tot realisatie, welke aspecten spelen hierbij de belangrijkste rol?  Hoe komen we gezamenlijk (ondernemers en overheid) tot meer duurzame logistiek over het water? In deze sessie staan verschillende markt gedreven praktijkvoorbeelden centraal. Focus ligt op realisatie, haalbaarheid en schaalbaarheid.

De discussie wordt opgestart door:

  • MCA Brabant – Hendrik-Jan van Engelen ondersteunt verladers in Brabant in de overstap van weg naar water. Maar kan deze modal shift zonder steun van de overheid?
  • Metropolitan Hub System – Peter de Bruijn deelt zijn ervaringen met de ontwikkeling en professionele inzet van volledig modulaire elektrische duwboten.
  • Programmabureau Port of Utrecht - Frank Ardesch neemt u mee in praktijkvoorbeelden van stimulering van het goederenvervoer over water in de regio Utrecht. Zijn motto: ‘varen waar het kan, rijden als het moet’.

 

Go to top